Vero – et «nytt» sosialt medie som har tatt av

Vero – et «nytt» sosialt medie som har tatt av
4.8 (4 stemmer)

Bilde: Vero.co

De siste ukene har et sosialt medie ved navn Vero vært på mange sine lepper. Her gir jeg en kort introduksjon til hva Vero er, og hvorfor det har blitt så populært.

Vero er ikke noe nytt. Appe ble startet i 2015 av en libanesisk milliardær, ved navn Ayman Hariri. Vanligvis er grunnleggerne av de hotteste appene basert på USAs vestkyst, så Hariri er kanskje ikke den typiske tech-gründeren. Han er sønnen til den tidligere statsministeren i Libanon, Rafic Hariri, og halvbroren til den nåværende statsministeren.

I 2015 lanserte han Vero sammen med sine samarbeidspartnere, som et reklamefritt alternativ til Facebook og Instagram. Hovedforskjellen mellom Vero og Instagram er at Vero ikke styres av noen algoritmer – her er alt kronologisk, slik Instagram var i «gamle dager». Mange Instagrambrukere, både store influencere og mannen i gata, har klagd på Instagram sin algoritme. Det finnes også konspirasjonsteorier om at Instagram sprer ut varlsene i appen, for at du skal sjekke den oftest mulig. For eksempel når du legger ut et nytt bilde, så kommer varslene litt og litt i stedet for slik det var før. Om dette stemmer vet jeg ikke, men det at folk i det hele tatt har teorier om det, viser hvor lite tillit enkelte har til Isntagram.

SE OGSÅ:  LittleThings må legge ned etter Facebook sin siste algoritme-oppdatering

Den andre store forskjellen er selvfølgelig at Vero er reklamefritt. I begynnelsen var planen at den første millionen som lastet ned Vero, skulle få det gratis. Deretter skulle appen koste en liten sum i året. Men etterhvert som populariteten steg og Vero trendet i både App store og iTunes, bestemte folka bak Vero seg for å utvide antall gratiskontoer. I dag antas det at appen har rundt 3 millioner nedlastninger.

Bilde: Vero.co

I tillegg til at brukere etterhvert skal betale, har appen også planer om å ta en cut av produkter som selges gjennom Vero. Hvordan dette skal fungere i praksis er uvisst.

Selv om Vero som oftest sammenliknes med Instagram, er det kanskje mer naturlig å sammenlikne den med Facebook, ettersom brukere kan dele både bilder, linker, sanger, filmer og bøker, i tillegg til å chatte.

SE OGSÅ:  De beste tech-kontoene å følge på Instagram

En annen forskjell på Vero og Instagram som er verdt å notere seg, er at når du følger en bruker, velger du hvor godt du kjenner denne personen. Blant dagens unge er det vanlig å ha en privat konto på Instagram, og en mer åpen konto. Den private er for de aller nærmeste, mens den andre er for bekjente. Med Vero slipper man altså dette problemet, da man til enhver tid kan bestemme hvem som får se hvilke bilder.

Hvordan fremtiden til Vero blir, er vanskelig å spå. Men konkurranse er i mine øyne alltid sunt! Et tips: last ned Vero og registrer deg nå mens det fortsatt er få brukere der. Da kan du kapre navnet ditt som brukernavn.

SE OGSÅ:  De beste tech-kontoene å følge på Instagram