Ta vare på øynene dine

5/5 - (1 vote)

Fra man er liten så hører man om hvor viktig det er å ta vare på øyne. Grunnen til at vi får høre det er nok fordi øynene våres er så viktig og en så vital funksjon av kroppen. I tillegg så er øynene kanskje noe av mest spennende vi har og det er derfor gjort masse spennende studier på øyner.

Ikke bare har øyet ditt en funksjon men det kan brukes til veldig mye. Det forskes i disse dager på hvordan man kan diagnostisere psykiske problemer som schizofreni og andre problemer. Vi skal ikke gå mer i dybden på det men det sier noe om hvor viktige øynene er.

Derfor er det ekstremt viktig å ta vare på øynene dine igjennom hele livet. Nedenfor har vi skrevet noen gode tips til deg som ønsker å bevare øynene livet ut:

SE OGSÅ:  Psykologi: Kan man være trygg i egen bolig? Våre eksperttips og råd

Beskytt øynene dine

Dette har du helt sikkert hørt før, men bruk solbriller. Det trenger ikke å være kostbare solbriller. De må ha UV beskyttelse for å ha noe som helst poeng. Om du ikke har solbriller, så kan du kjøpe solbriller hos Brillz til veldig gode priser.

Ta vare på øynene dine

Hvis du sitter mye på skjerm så kan du få vondt i øynene dine. Husk å gi dem en pause fra tid til annen. Ta heller med deg jobben ut på en tur, det er gode for øynene dine og sjelen din.

Gå til optikeren

Veldig mange frykter optikeren på samme måte som de frykter tannlegen. Om det er fordi de frykter kostnaden eller om det bare føles litt ekkelt å skulle ha noen som pirket på øyet vites ikke. Det som er sikkert er at alle burde gå en tur innom optikeren for å sikre at man ser så godt som mulig.

SE OGSÅ:  5 nettsider du bør vite om hvis du pusser opp

Veldig mange opplever at det å gå til optikeren koster litt men at livet blir bedre. Det er nemlig slik at hvis man ser dårlig så kan det påvirke hodet på negativt vis. Man kan få hodepine, dårligere fokus og konsentrasjonsevne. Derfor bør alle gå til optikeren fra tid til annen.

Ha alltid øyedråper hjemme

Alle opplever vi å få noe rusk i øyet eller kanskje et barn som stikker fingeren inn på øyne slik at du får et lite rift. Da renner øyne og det kan være ganske så ubehagelig. Derfor er det utrolig smart å ha øyedråper tilgjengelig hjemme.

SE OGSÅ:  Hvilke språk snakkes i de ulike landene?

Gå til legen hvis du kjenner smerter

Man skal ikke ignorere noen smerter hvis man har vondt i øyet eller rundt øyet. I de aller fleste tilfeller så er det jo ikke noe alvorlig men det er bedre å få det bekreftet/avkreftet og eventuelt få noen medisiner som kan hjelpe. Det å ha et vondt øye kan være svært hemmende, det er derfor ikke noe vits å vente på at det skal bli bedre. I mange tilfeller så vil man nok få beskjed om å gå hjem å bruke øyedråper.