Slik påvirker markedene vår mentale helse

Rate this post

Det er ingen tvil om at teknologi har hatt en positiv påvirkningskraft i vår hverdag, men det har også ført til at vi beveger oss fremover i et forrykende tempo. Moderne investorer kan ikke lenger bare fokusere på hva de finner i sitt lokale marked, eller det som leses i avisene. Finansmarkedene har blitt et integrert nettverk som strekker seg på kryss og tvers av ulike landegrenser.

Dette har blant annet medført at de tradisjonelle aksjemeglerne ofte ikke lenger dekker behovet til investorer. Heldigvis har det kommet en rekke nyttige verktøy som kan bidra til å styrke en investor i jakten på gode avtaler. Først og fremst har FinTech og elektroniske aksjemeglere gjort det mulig å handle på børser i hele verden på få sekunder fra egen mobiltelefon eller datamaskin. Her har eToro lenge vært den ledende aktøren med sin innovative plattform for sosial investeringer. Dersom du ønsker å lære mer om hva eToro kan tilby deg som investor så ble nylig eToro anmeldt av Norges eldste finansblogg.

SE OGSÅ:  5 nettsider du bør vite om hvis du pusser opp

Bruk teknologien til din fordel

For aktive investorer kan det være svært krevende å finne frem til den nyttige informasjon i et støyende landskap. Derfor er det viktig at man benytter teknologien man har til rådighet på en best mulig måte. Fordelen med moderne teknologi er at vi har tilnærmet ubegrenset tilgang på informasjon fra hele verden i sanntid. Imidlertid er det viktig å kunne analysere denne informasjonen på en effektiv måte.

Her kommer smarttelefoner og plattformer som eToro inn som et nyttig verktøy slik at du ikke anstrenger din mentale helse unødvendig. Det kan nemlig være slitsomt å forsøke å holde seg á jour med den kontinuerlige informasjonsflyt. Finn derfor ut hva som er viktig for deg og benytt aktivt ulike filtre for å forsøke sperre ute den støyende informasjonen du ikke har bruk for.

SE OGSÅ:  Balansen mellom nettbruk og mental helse: Ta pauser fra skjermer for å trives bedre

Ikke la deg rive med

Uansett om markedet går opp eller ned kan det være fort gjort å la seg rive med. Vi mennesker har en flokk mentalitet som ofte kan bli vår verste fiende. Spesielt som investorer er det viktig å utarbeide en strategi man er komfortabel med og sørge for å holde på denne. Dette vil redusere faren for at du lar deg rive med ved store markedssvingninger og ødelegger investeringer som langsiktig hadde vært gode.

Husk å ta en pause

En av de mest vanlige problemstillingene som tærer på vår mentale helse er den konstante tilkoblingen vi har til elektroniske dingser. Dette har gjort at søvnproblemer i økende grad har blitt en vanlig folkeplage i Norge. Derfor er det viktig at man husker å ta en skikkelig pause med jevne mellomrom. Selv om det er mulig å være tilkoblet døgnet rundt, bør man legge inn fritid og pauser der man kan koble helt av. Dette vil bidra til å stimulere hjernen på nye positive måter, samt gi kroppen en mulighet til å hente seg inn igjen etter en hektisk hverdag. Forsøk å logge av alle dingser og gjør noe som ikke inkluderer en skjerm.

SE OGSÅ:  Skadedyr i huset - mentale utfordringer