Kan spinning hjelpe proffsyklister?

Rate this post

Sykkelen kom til Norge på slutten av 1800-tallet, og ikke lang tid etter ble også den stasjonære innendørssykkelen, ofte kalt spinningsykkel, oppfunnet. Siden den gang har både spinning og sykling økt i popularitet, og vanlig utendørssykling er den treningsformen i Norge som har økt mest. Kan de utfylle hverandre? Bør en som ønsker å bli god på utendørssykling også trene på sykling innendørs?

Kilde: Unsplash

Hva er spinning?

Spinning er som regel en organisert sport, ofte gjennom en gruppetime på et treningssenter til musikk, som gjennomføres på en stasjonær sykkel. Likevel er det også noen som setter opp muligheter for spinningtrening hjemmefra. Dette har blitt gjort enklere med sykkelmerker slik som Pelotons medlemskap for interaktive spinningtimer som kan gjennomføres hjemmefra. Treningsformen, hvis utført på riktig måte, kan bidra til å brenne rundt 800 kalorier i timen, og trener mange muskler som trengs i profesjonell utendørssykling.

SE OGSÅ:  Fordeler med magnesiumstilskudd

Målet med å spinne er å fokusere på blant annet utholdenhet, styrke, intervaller, høy intensitet og restitusjon. Man kan ikke se innendørssykling som en replika av treningsformen man gjennomfører utendørs. Hvor mye en runde med spinning minner om en sykkeltur utendørs varierer noe med instruktøren man har, men det er som regel ganske ulikt. Likevel komplimenterer de to treningsformene hverandre. Det er fordeler man kan ta med seg fra det stasjonære sykkelsetet og ut på veien.

Hvordan kan spinning hjelpe deg å bli en bedre syklist?  

Mange proffsyklister bruker vintersesongen til å trene spinning, i kombinasjon med andre alternative treningsformer, selv om de kan regnes som to vidt forskjellige treningsformer. Sykling generelt er en kombinasjon av mange goder. Det er skånsomt for kroppen fordi man unngår mye støt og fall man kan finne i andre sporter, men sporten gir også fart og spenning med høy puls.

SE OGSÅ:  Søvnvansker

Spinning kan også bidra til å styrke kjernemusklene, noe som også kommer godt med i sykling. Dessuten kan korte tilfeller av sprint og bakkesykling, eller lenger intervaller for å bygge styrke og utholdenhet hjelpe syklister med å redusere fett, bygge andre muskler og forbedre toleransen mot melkesyre. Alt dette kommer godt med selv for proffsyklister. Du blir kanskje ikke proff av å gå på spinning, men det kan altså være en god bidragsyter til forbedring utendørs.

Kilde: Unsplash

De følgende ukene kan de som er interessert i sykkel også droppe den fysiske treningen en gang iblant for å se proffene på TV. Det viktigste rittet innen sykling, Le Tour de France, begynner 29. august. Det gir en god mulighet til å følge ekstra nøye med på noen av de store proffene, slik som Egan Bernal, som ifølge bet365 odds har gode sjanserfor å gjøre det godt. På den måten kan du plukke opp noen tips eller triks du selv kan bruke på sykkelsetet i fremtiden. Dessuten er det jo spennende å følge med på hvordan våre egne sykkelhelter gjør det.

SE OGSÅ:  Tips for å stumpe røyken

Selv om man kanskje ikke blir proffsyklist kun ved å gå på spinning, kan det altså bidra på andre måter som å bygge muskler og forbedre utholdenheten. Sykling generelt har også andre helsefordeler. Forskning har vist at en som sykler til jobben kan redusere ting som overvekt, høyt blodtrykk, høyt kolesterol, diabetes eller andre hjertesykdommer generelt. Jevnlig spinning vil også ha liknende helsefordeler, så hvorfor ikke gi det en sjanse i fremtiden?