Hvorfor er du lojal mot banken din?

Rate this post

Nordmenn er i bunn og grunn svært lojale mennesker. I hvert fall når vi har et kundeforhold til en bestemt type bedrift.

Naturligvis er det smart å holde seg til bedrifter som klarer å yte god service over en lengre periode. Dette er bedrifter vi i stor grad bør beholde i det norske “økosystemet”.

Men når det kommer til banker, så bør pipen får en litt annen lyd.

Hvorfor skal man ikke være lojal mot bankene?

Først og fremst fordi de tjener så grassalt mye penger. I 2019 hadde DNB Nor et overskudd på hele 13,2 milliarder kroner. Og vi ser lignende tall hos mange andre banker. Bank Norwegian har i mange år holdt på med å pushe kredittkort og forbrukslån på norske forbrukere. Gevinsten har vært enorm. I 2020 kunne de skilte med et resultat på over 600 millioner kroner til aksjonærene sine.

SE OGSÅ:  Trening for indre ro

Hvorfor spiller dette noen rolle for deg?

I og med at banksektoren tjener mye penger på forbrukerne sine, så forteller det oss èn ting: det er noen som tjener mye – og andre som ikke tjener fullt så mye.

De bankene som har det høyeste utbyttet er ofte de som investerer minst penger tilbake til kunden.

Det er også bevist at man kan spare mye penger på å bytte bank. Abcnyheter.no har publisert en artikkel hvor de spør økonomieksperter om dette temaet. Der kommer de frem til konklusjonen om at man kan spare mellom 10,000 og 20,000 kroner i året på å bytte bank hvis man har boliglån.

SE OGSÅ:  Internett og mobiltelefon - bruk og misbruk

Det er veldig mye penger for veldig mange.

Hvorfor kan man spare penger på å bytte bank?

Det er primært tre grunner til det.

1) Man kan få lavere rente på lånene sine, inkludert boliglån og forbrukslån.
2) Enkelte banker har høye gebyrer for basale tjenester som kredittkort, betaling til utlandet, m.m.
3) Banken gir deg ikke gode nok renter tilbake hvis du har penger i banken. Her gjelder det å sjekke opp de bankene som gir best rente sparekonto.

Sammendrag

I veldig mange aspekter av livet kan det være nyttig å vise lojalitet. Familien din, den lokale kjøpmannen, naboene dine og arbeidsgiveren din setter pris på sånt.

SE OGSÅ:  Internett- og mobilbruk - gode råd!

Bankene setter selvfølgelig også pris på lojale kunder. Men det er bare fordi de gnir seg i hendene hver gang en forbruker ikke “gidder” å bytte bank.

Du bør aktivt jobbe for å alltid ha de beste økonomiske vilkårene. Den mest effektive måten å sikre deg mot griske banker er å alltid være på jakt etter de beste avtalene der ute.