Hvordan trening kan påvirke psyken din

4/5 - (1 vote)

Hvis du snakker med noen som trener ofte så vil mange si at «trening er så bra for psyken min» men er egentlig trening så bra for psyken? I følge forskning så er det ingen beviser for at trening faktisk har noe som helst effekt på psyken direkte. Derimot indirekte så er det veldig mange positive effekter trening kan ha på psyken. Disse effektene skal skal vi gå nærmere inn på i denne artikkelen.

Før vi går videre i artikkelen så må vi påpeke at det er flere psykiske tilstander hvor ikke trening er noe medisin. Om du har psykiske problemer så bør du oppsøke lege og ikke lese videre her.

Trening kan forberede deg på fysisk stress

Hvis du noen gang har løpt opp en bakke så når du når toppen så kjenner du hjertet dunke og du er klam. Dette er en veldig lik følelse man har når man er stressa. Man kan derfor anta at trening kan hjelpe kroppen til å takle følelsen av stress bedre. Om det er musklene som gjør det eller om det bare er kroppen som «venner seg til» den samme følelsen er usikkert.

SE OGSÅ:  Tren som en fotballspiller

Flere med angst vet vi at bruker trening aktivt for å jobbe mot angsten. Trening fjerner ikke angsten men kan i mange tilfeller hjelpe i måten man takler angsten på.

Trening gjør deg sterkere mentalt

Trening handler i stor grad om å hele tiden bli bedre, takle smerte og nå nye høyder. Dette er alle faktorer som bygger opp en person psykisk og kan ha en veldig positiv effekt på treningen. Det er nettopp denne mentaliteten næringslivsledere betaler flere tusen kroner for å lære av idrettsutøvere så dette er en mentalitet man ikke skal kimse av.

Trening kan ha veldig god effekt

Selv om vi ikke sitter på noe forskning så finnes det veldig mange gode eksempler på folk som bruker trening som en katalysator for livsendring. Hvis du går på et treningssenter å kommer i snakk så kommer du garantert til å komme over flere interessante historier. Tidligere rusmisbrukere, tidligere uføretrygda og folk som har vært i et psykisk uføre.

SE OGSÅ:  Slik ble jeg kvitt kviser som 15-åring

Hvordan komme i gang med trening?

Det har aldri vært enklere å komme i gang med trening. Du kan oppsøke et treningsstudio å komme i gang med en gang. Dersom du ikke ønsker å starte rett på trening så er det svært populært å trene hjemme i disse dager. Da kan du f.eks kjøpe treningsstrikker her.