Tips til hvordan du får mer ut av batteriet på GoPro-kameraet ditt

Tips til hvordan du får mer ut av batteriet på GoPro-kameraet ditt
4.5 (21 stemmer)

Jeg elsker gadgets, og fikk meg tidlig et GoPro-kamera.  Det gir fantastiske muligheter til å ta bilder når man er ute og reiser, på tur i fjellet eller driver med mer ekstreme ting, ettersom kameraet tåler en trøkk.

Det som gjør et GoProkamera spesielt, er vidvinkellinsa, som gjør at man kan fange mye av omgivelsene til tross for at kameraet er knøttlite.

GoPro ble grunnlagt av Nick Woodman i 2002. Han var på surfetur i Australia da han ble skuffet over bildene amatørfotografer klarte å ta. Dette ville han gjøre noe med – et kamera som var priset slik at de fleste kunne ha råd til det, samtidig som det var laget for å tåle en støyt var ideen bak det hele. Og med et llån på omtrent to millioner kroner fra foreldrene sine, var GoPro født.

I 2006 lanserte GoPro sitt første HERO kamera, som var digitalt, og firmaet omsatte for nesten 8 millioner kroner. Året etter var omsetningen firedoblet, og resten er historie. GoPro ble superpopulært, spesielt blant de som driver med ekstremsport.

Men, som med det meste annet av elektroniske duppeditter, kan man ikke få i både pose og sekk når det kommer til vekt/størrelse og batterikapasitet. Batteriet til et GoProkamera holder en stund, men i vinterkulda i Norge, varer det kortere enn man skulle ønske.

Heldigvis finnes det noen tips – og her får du fire små tips som kan gjøre at bateriet ditt holder litt lenger i vinterkulda!

Skru av Wifi
WiFi trengs ikke hele tiden. Skrur du av denne funksjonen bruker kameraet ditt mindre strøm, og batteriet vil forhåpentligvis vare litt lenger!

Skru av alt av lyder og lys
Et GoPro kamera har både blinkende lys og lyder som guider deg når du bruker det. Disse er strengt talt ikke nødvendige dersom du vet hva du driver med. Skru dem av, og spar strøm!

Skur på «auto-off»
Det å glemme å skru av kameraet er lettere enn man skulle tro. Det er lite som er mer skuffende enn å ta opp kameareat fra sekken, og se at det har vært på og brukt mye strøm mens du ikke har brukt det. Heldigvis finnes det en funksjon som gjør at kameraet kan skru seg av etter 60 sekunder dersom det ikke er i bruk – skru på denne funksjonen!

Prøv å holde kameraet og batteriene varmt i kulda
Dersom det er bikkjekaldt ute, bør du prøve å holde både kameraet og batteriene varmt. Når du ikke bruker kameraet, kan du oppbevare det inntil kroppen, for eksempel på magen, fremfor å pakke det ned i sekken. På den måten får du maks ut av batteriene dine.

Det siste tipset er å ha med nok batterier. Det finnes mange billige batteripakker som er like bra som GoPro sine originalbatterier. Kjøp en pakke med noen ekstra batterier, så er du alltid good to go.

Kilder: Wikipedia, Proutstyr