God økonomi kan gi din psykiske helse en boost

Rate this post

Ofte så blir økonomi alltid nevnt som en negativ faktor når det kommer til psykisk helse men vi ønsker å snu litt på det. Hvis du lærer deg å mestre økonomien og blir smart med penger så kan du få en mye bedre psykisk helse. Det handler om følelsen av å være i kontroll og ikke minst få resultater.

De aller færreste av oss har en super dårlig økonomi men veldig mange av oss har veldig mye å hente på å forbedre økonomien. Dette kan gi oss et mer bekymringsfritt liv og ikke minst flere muligheter til selvrealisering som vi vet er viktig for å ha en god psykisk helse.

SE OGSÅ:  Rusmidler og psykisk helse

Vi har samlet noen tips til deg som ønsker å designe en god privat økonomi.

Lag et budsjett

Hvis man ønsker kontroll over privatøkonomien så bør man begynne med å lage et budsjett. Når man lager et budsjett så ser man på hvor mye penger du har som kommer inn hver måned og hvor mye som går ut. Det kan lønne seg å gå igjennom kontoutskriften for å finne ut hvor man bruker penger og hvor mye som er forsvarlig å bruke hver måned.

Få deg noen gode kredittkort

Kredittkort er smarte hvis du klarer å bruke de riktig. Det finnes forskjellige kredittkort til forskjellige formål. Hvis du f.eks er ute etter et kredittkort som gir deg rabatt på drivstoff så bruker du dette på drivstoff. Det samme gjelder matvarer, det finnes kredittkort som gir rabatt på matvarer. Du kan finne mange gode kredittkort på nettsiden til Kredittkrt.no.

SE OGSÅ:  La hjernen din få fri med casinospill

Det som er viktig hvis du velger å få deg noen kredittkort for å spare penger er at du betaler tilbake i tide. Du bør derfor ikke gi deg selv høye kredittlinjer og heller velge minimum kredittkortgrense på hvert. Det holder som regel med 5 eller 10000 i kreditt på hver kort.

Spar opp til en bufferkonto

En bufferkonto er din konto med reserver når ting ikke går som planlagt. Kanskje ryker oppvaskmaskinen eller kanskje bilen må på reparasjon. Da er det greit å ha noen penger på bok. En bufferkonto bør være på minimum 3x månedsinntekten din.

Selga unna 100 ting

Dette er en morsom liten utfordring som har gått viralt den siste tiden. Det handler helt enkelt å selge 100 ting du har i dag på Finn.no eller andre steder. Vi nordmenn sparer på veldig mye rart og selger det sjeldent. Dette kan være penger som kommer godt med når man skal lage en bufferkonto.

SE OGSÅ:  Selvskading

Når alle disse tingene er gjort så vil du merke på en lettelse rundt økonomien. Det betyr ikke at alle andre ting kommer til å forsvinne men det kan gjøre ting veldig mye lettere.