Site icon HUBA.no

Et ryddig hus gir et ryddig sinn

Rate this post

Det å ha et ryddig hus gir mange helsefordeler, og ro i sjela. I følge «Scottish Health Survey», senkes stress-nivåene i kroppen din med opptil 20% samtidig som du er produktiv, når du rengjør hjemme.

Den enkle jobben med å organisere hjemmet ditt gjør mye for sinnet ditt, og kan også motivere deg til å håndtere andre ting som du har utsatt. Det er en kjent ting at enkelte allergier kan forsvinne om man blir flink til å rengjøre i huset.

Hvordan ha et ryddig sinn med et ryddig hus

Mange vet ikke hvordan et rent hus kan ha en sammenheng med en sunn livsstil. For eksempel vil et rent kjøkken motivere deg til å lage synne matretter.

Det å ha et rent og organisert hus er også billig, siden du vil ha full overiskt over hvor tingene dine er, og du vil unngå å kjøpe dobbelt opp av ting.

Det å rengjøre og bli kvitt forskjellige ting som har hopet seg opp kan også komme godt med for folkene rundt deg, siden det gir deg en mulighet til å donere bort ting du ikke selv trenger lenger.

Det å holdet huset ryddig er også verdifult for relasjoner du har med andre, ettersom det gir hverandre muligheten til å fullføre oppgaver sammen. Her er noen tips til hvordan du kan ha et ryddig hus og et ryddig sinn året rundt.

Støvesug og fjern støv regelmessig

Det å støvsuge huset regelmessig er essensielt, spesielt dersom målet ditt er å ha et rent hus. Det å støvsuge blir enda viktigere dersom du har kjæledyr hjemme.

Å støvsuge gulvene regelmessig vil gjøre at du slipper «storrengjøringer» som kan virke uoverkommelige å sette i gang med.

Lær deg å rydde på plass klærne dine

Unngå å kaste klærne på gulvet eller i en stol. Hver gang du kommer innenfor husets fire vegger, bør klærne henges opp eller legges der de hører hjemme. Gjør dette til en vane så fort som mulig.

Etterhvert vil du oppleve at det går kjappere å gjøre det på denne måten enn å alltid ha en haug med klær et sted hvor ting er blandet. Om du har et rotete skap, så kan du kjøpe diverse innretninger som kan hjelpe deg med å få orden i skapet.

Lær deg å vaske over flater

Det er lite som er mer ekkelt enn gris, matrester og fett på for eksempel kjøkkenbenken. Lær deg å vaske over flater så fort de er skitne, slik at ting ikke hoper seg opp. Bruk også desinfiserende midler på for eksmepel badet og steder der du tilbreder mat.

Hold sengen oppredd

Mange har en tendens til å ha klær og andre ting i senga. Du må huske på at senga er til for å sove i. Hold klærne der de hører hjemme, tøy bleier og andre ting som barneklær i sine egne skuffer og så videre.

Hold også antall puter nede på et minimum. Mange puter gir soverommet et rotete inntrykk – det er i hvertfall vanskelig å dandere de pent hver dag, og om de bare ligger slengt i sengen, vil det se rotete ut.

Exit mobile version