Site icon HUBA.no

Disse forsikringene gjør at du sover bedre

5/5 - (2 votes)

I dagens samfunn kan du finne en forsikring for å dekke nesten alt som er tenkelig, men noen er helt klart mer viktige enn andre. Du jobber hardt gjennom hele livet for å ha økonomi til å leve et godt og komfortabelt liv, og dine forsikringer skal gi beskyttelse for dine eiendeler, inntekter og de kjære du en gang vil etterlate seg. Her er forsikringene vi mener du må ha for å sove trygt om natten.

Helseforsikring

Helseforsikring er lett en av de viktigste forsikringene du bør ha. Din gode helse er det som gjør at du kan jobbe, tjene penger og ellers nyte livet. Hvis du skulle utvikle en alvorlig sykdom eller havne i en ulykke uten å være forsikret, kan du finne deg selv ikke i stand til å å ha penger til behandling eller betale for medisiner som plutselige blir livsviktige.

Heldigvis tilbyr mange arbeidsgivere helseforsikring både til heltids- og deltidsansatte, og er det første stedet å sjekke da det generelt vil være den rimeligste. Hvis du er gift, kan du begge kunne motta dekning på den andres forsikring via jobb. Når begge arbeidsgivere tilbyr helseforsikring, bør dere sammenligne dem og se hvem som gir dere best dekning.

Hvis arbeidsgiveren ikke tilbyr helseforsikring eller du er selvstendig næringsdrivende, må du sjekke andre alternativer. Da bør du kontakte forsikringsselskaper direkte for å se hvilken type dekning som er tilgjengelig og som passer deg best, både når det gjelder kostnad og dekningsgrad.

Livsforsikring

Denne typen forsikring er viktigere hvis du er gift og / eller har barn, men selv enslige mennesker kan ha nytte av å ha livsforsikring. Livsforsikring kan møte flere økonomiske behov. For dem med familie, kan den erstatte tapt inntekt, bidra til å betale eventuelle dvelende gjeld etter dødsfallet eller betale for barnas utdanning. Hvis du er singel, kan livsforsikring betale for begravelseskostnader og betale eventuelle gjeld du etterlater.

Hvis du for øyeblikket ikke har livsforsikring, er det best å sjekke med din arbeidsgiver først. Mange arbeidsgivere tilbyr en grunnleggende livsforsikring, og noen tillater deg å kjøpe ekstra dekning til en svært rimelig pris. Ut over dette er det titalls av forsikringsselskaper som er villig til å gi deg en god forsikring.

En ting å vurdere er om du skal kjøpe terminbasert eller permanent livsforsikring. Terminbasert livsforsikring dekker deg for en bestemt tidsperiode, vanligvis fem til 30 år. Permanent forsikring dekker hele livet ditt, så lenge premien betales.

Eiendomsforsikring

En forsikring som for de fleste faktisk er obligatorisk å ha, er huseierforsikring når du har et boliglån. Hvis du låner penger fra banken for å kjøpe et hjem, vil de kreve at huset skal være forsikret. For mange mennesker, er denne forsikringspremien bygget inn i boliglånet. Huset er som oftest den største verdien man har (sett bort fra familien, så klart), så det er viktig å beskytte det tilstrekkelig.

Hvis du leier i stedet for å eie, er en innboforsikring like viktig. Dine eiendeler inne i boligen kan bestå av en betydelig sum penger. I tilfelle innbrudd, brann eller naturkatastrofe bør du i det minste kunne ha en forsikring som kan dekke de fleste erstatningsutgifter. Både eiendomsforsikring og innboforsikring kan også beskytte deg mot personlig ansvar hvis noen blir skadet hjemme.

Bilforsikring

En annen type forsikring som ofte er påkrevd er forsikring til bil. I Norge er det fastsatt ved lov at du har en grunnleggende bilforsikring som dekker ansvar. Hvis du kjøper en bil med et lån, kan du også bli pålagt å fremvise forsikringspapirer før lånet blir utbetalt. Hvis du er i en ulykke, omfatter ansvarsforsikring skader på det andre kjøretøyet, mens kollisjon dekker skade på deg.

Den vanligste grunnen til å ha bilforsikring er å dekke erstatning av en dyr eiendel. Som et hjem kan biler være ganske dyre, og hvis det blir skadet, vil du kunne reparere eller erstatte det. De fleste bilforsikringer dekker kroppsskade eller død av en annen person i en hendelse som du er juridisk ansvarlig for. Mens forsikringen generelt betaler for medisinske utgifter knyttet til hendelsen, kan den også dekke juridiske omkostninger. Du vil også generelt finne medisinsk dekning som betaler for medisinsk behandling for deg og dine passasjerer under en ulykke, uavhengig av hvem som hadde feil. Du kan også inkludere leiebildekning, slik at du har tilgang på bil den tid bilen må stå på verksted for å bli reparert. Husk at jo mer dekning du legger til i retningslinjene dine, desto høyere vil forsikringspremien være.

Exit mobile version